Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

"Ανακατασκευή" ή "Κατασκευή Νέου Γηπέδου";Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος -μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε-  ανακοίνωσε στο σώμα, ότι η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε 800.000€ για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στα 65 στρέμματα επί της οδού Αρίωνος. Ένα έργο που, όπως αρέσκεται ο Δήμαρχος να λέει: κάποιοι δεν κατάφεραν να το ξεκινήσουν αλλά στις μέρες του όλα βρήκαν τον δρόμο τους…
Ας δούμε τα πράγματα ψύχραιμα και πάνω απ΄ όλα αντικειμενικά. Αντικειμενικά και αληθινά διότι ο δημότης δεν αντέχει άλλο στην οργανωμένη παραπληροφόρηση στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.
Η πληροφορία -δια στόματος Δημάρχου- που έγινε δεκτή με «παλαμακισμούς» από κάποιους συμπολιτευόμενους δημοτικούς συμβούλους- προκάλεσαν και την αναγραφή αναρτήσεων στην ιστοεφημερίδα www.rpn.gr, και αλλού, που οι άνθρωποι του ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και βιντεοσκοπούσαν. Για παράδειγμα δείτε την ανάρτηση http://www.rpn.gr/?p=30043 :


Όλοι οι παρόντες λοιπόν κατάλαβαν ότι μιλάμε για κατασκευή αθλητικών χώρων (γηπέδων) στον χώρο του ακίνητου της Αρίωνος, όπου σήμερα η Δημοτική Αρχή τον «διατηρεί» ως χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης κλαδιών και όχι μόνο.
Πέρα από τα παραπάνω η «φίλα» προς τον Δήμαρχο ιστοσελίδα του www.pikranews.gr φιλοξενεί γραπτή καταχώρηση της κας Α. Ραγκούση, που μπορείτε να διαβάσετε στις παρακάτω φωτογραφίες (η υπογράμμιση δική μας) ή εδώ

  
και η ανάρτηση καταλήγει:


Δηλαδή σύμφωνα με τα γραφόμενα ο Δήμαρχος έκανε και δηλώσεις όπου «αισθάνεται δικαιωμένος γιατί ένα έργο από τα  χαρτιά που βρισκότανε, τώρα ξεκινάει». Μάλιστα η ανάρτηση καταλήγει και σε … σκαψίματα.
Αυτά λοιπόν είναι που περιγράφουν τους «διθυράμβους» του κ. Χριστόπουλου.
Ας δούμε όμως την άλλη, την αληθινή όψη. Στις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Αττικής, αναρτήθηκε (28-11-2013), δελτίο τύπου από την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κα Χ. Κισκήρα που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω (πάλι δική μας η υπογράμμιση):


Όπως καταλαβαίνετε δεν μιλάμε για «εκ θεμελίων κατασκευή» αλλά για ανακατασκευή (επισκευές και συντηρήσεις) του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου στο κέντρο της Ραφήνας.
Εν τω μεταξύ κάποιοι –ποιοι; - κάτι καταλαβαίνουν ότι δεν στέκουν όσα λέγονται και αναγκάζεται(;) η Αντιπεριφερειάρχης να στείλει νέο δελτίο τύπου στις 29-11-2013 με την επικεφαλίδα ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ όπου γράφει:


Δηλαδή οι «Εργασίες Ανακατασκευής Γηπέδου Ραφήνας» -στην πρώτη πρόταση του θέματος στο πρώτο δελτίο τύπου- γίνονται στο νέο και ορθό(;) δελτίο τύπου: «Εργασίες Κατασκευής νέου Γηπέδου». Όμως η επόμενη πρόταση του θέματος είναι η ίδια δηλ: «Πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και επισκευών στο υπόψη γήπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν εμφανιστεί με το πέρασμα των ετών». Τώρα πως γίνεται να χρειάζονται εργασίες συντήρησης και επισκευές σε κάτι που δεν υπάρχει είναι κάτι που αδυνατεί ο μέσος νους να κατανοήσει. Μάλιστα αυτό, που δεν υπάρχει, έχει τις φθορές από το πέρασμα των …  ετών!
Έτσι λοιπόν τι συμπέρασμα βγαίνει; για πού είναι- οι καλοδεχούμενες από μένα- 800.000€; Άποψη μου είναι ότι προορίζονται για το υπάρχον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ γήπεδο Ραφήνας δίπλα από το Δημαρχείο. Αυτό έχει ανάγκη συντηρήσεων, αυτό έχει ανάγκη επισκευών, αυτό έχει την φθορά του χρόνου.
Ας υποθέσουμε ότι δεν το κατάλαβε αυτό ο Δήμαρχος -στο βιαστικό τηλεφώνημα του όποιου πληροφοριοδότη του- αλλά εδώ υπάρχει ολόκληρο «ρεπορτάζ» από την κα Ραγκούση που προφανώς ο ίδιος την διευκόλυνε να βρει τη φωτογραφία των σχεδίων του Αθλητικού Κέντρου στην Αρίωνος, ο ίδιος της έκανε δηλώσεις και προφανώς ο ίδιος έδωσε το πράσινο φως στην Τεχνική Υπηρεσία ώστε να δημοσιευτεί το χρονικό των ενεργειών. Αυτά συμβαίνουν την επομένη, άλλωστε στην πρώτη φωτογραφία από το pikranews φαίνεται καθαρά η ημερομηνία και η ώρα της ανάρτησης (δηλ. 27 Νοεμβρίου 2013, ώρα 17.24). Όπως αντιλαμβάνεσθε ο κ. Δήμαρχος δεν έχει καταλάβει τίποτε ή ακόμη χειρότερα αν το κατάλαβε ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (6/12/2013 και γράφονται σήμερα μετά τόσες ημέρες διότι σήμερα αναρτήθηκε η απόφαση της Περιφέρειας στη Διαύγεια όπως θα δείτε παρακάτω) δεν έχει πάρει είδηση για ποιόν χώρο είναι αυτό το «δώρο» - ή «αντίδωρο» αν προτιμάτε - που πήρε από τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό. Απλά αν γνώριζε τι συμβαίνει, δεν θα έκανε μια διορθωτική δήλωση στις ιστοσελίδες που υπάρχουν και ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου;
Ταυτόχρονα σε συνέντευξη του Δήμαρχου στην εφημερίδα «Δημότης», στις 22-11-2013 (αρ. φυλ. 698) δήλωνε:


Ας μας πει, μετά από όλα αυτά που αναφέρει η κα Ραγκούση, σημαίνουν ότι δεν βρήκε ούτε μια μελέτη στα συρτάρια του Δήμου ώστε να διεκδικήσει; Όταν, ως εκτός ημερήσιας διάταξης, στη προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ έφερνε το θέμα για τον «τηλεματικό έλεγχο της ύδρευσης», ήταν πάλι από ανύπαρκτες μελέτες όταν η πρόταση είχε υποβληθεί και είχε ξεκινήσει η πιλοτική του φάση από τον πρώην Δήμο Ραφήνας τον Μάιο του 2010;
Όμως ας επανέλθουμε στο αρχικό θέμα και να διευκρινίσουμε κάτι απλό.
Γράψαμε για «δώρο» ή για «αντίδωρο» και αυτό διότι εκκρεμεί το θέμα της αποχέτευσης του Δήμου μας και το δίκαιο αίτημά μας ώστε να υπαχθούμε στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας.
Ας μην παρεξηγήσουν κάποιοι και νομίσουν ότι η θέση αυτή είναι δυνατόν να αλλάξει. Στο κάτω-κάτω της γραφής τα 800.000€, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου τα δικαιούται για την νεολαία του, ώστε να τηρούνται κάποια προσχήματα με άλλους Δήμους που είχαν την τύχη πολλαπλών επιχορηγήσεων για αθλητικούς χώρους.
Τέλος, δείτε τα στοιχεία από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (θυμίζω ότι από τον ΑΔΑ που φέρει, διασταυρώνεται η ημέρα ανάρτησης δηλ. σήμερα 6-12-2013).


Ασφαλώς, και αυτό φαίνεται, ότι το θέμα εγκρίθηκε ως «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ», επομένως ο Δήμαρχος, που μας ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατασκευή Νέου Γηπέδου Ραφήνας, οφείλει στους δημότες Ραφήνας-Πικερμίου, να αποκαταστήσει την αλήθεια, όπως και η Αντιπεριφερειάρχης που στο δεύτερο δελτίο τύπου τα «γύρισε»  για κατασκευή Νέου Γηπέδου.
Οφείλει επίσης ο Δήμαρχος, να παραδεχτεί –όπως προκύπτει και από την ανάρτηση της κας Ραγκούση- ότι στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Δημότης» έλεγε πομφόλυγες περί ύπαρξης ή όχι μελετών διότι όχι μόνο υπήρχαν αλλά και τις χρησιμοποιεί.