Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του ΔημάρχουΩς  Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, ενημέρωσα τους συμπολίτες μας για τον σχεδιασμό ΟΛΡ και ΤΑΙΠΕΔ που αφορά το δημοτικό χώρο στάθμευσης. Πρόθεση τους είναι να προχωρήσουν σε λειτουργία του παρκινγκ  μέσω ιδιωτών στερώντας από τον Δήμο ένα σημαντικό έσοδο και ιδιαίτερα έσοδο της Δημοτικής Επιχείρησης άκρως απαραίτητο για την οικονομική της επιβίωση.
Σε αυτή την ενημέρωση ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου απαντά με Δελτίο Τύπου γράφοντας πολλά χωρίς όμως να αποδεικνύει τίποτα. Η απάντηση μου στα όσα ισχυρίζεται ο Δήμαρχος σημείο προς σημείο:
1.       Από ποια απόφαση του ΔΣ του ΟΛΡ ΑΕ προκύπτει ότι η χρήση και η εκμετάλλευση του παρκινγκ θα παραμείνει στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου αυτό αλλά και τα επόμενα καλοκαίρια; Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση και αντίθετα από τους ισχυρισμούς του Δημάρχου, ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΡ με ενημέρωσε προφορικά ότι οι κατευθύνσεις του ΤΑΙΠΕΔ είναι σαφείς και θα στερήσουν από τον Δήμο ένα βασικό και μοναδικό ανταποδοτικό έσοδο από την λειτουργία του λιμανιού.
2.       Αφού καταλαβαίνετε την σοβαρότητα του θέματος για ποιο λόγο δεν αντιλαμβάνεσθε την πρωτοβουλία μου να συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Επειδή εσείς, όπως γράφετε στο Δελτίο τύπου το «προγραμματίζετε»; Μέχρι σήμερα που γράφονται οι γραμμές αυτές δεν μας έχει επιδοθεί πρόσκληση για συνεδρίαση του ΔΣ και δεν γνωρίζουμε επομένως τα θέματα που θα συζητηθούν.
3.       Οι συζητήσεις σας «με συναρμόδιους υπουργούς με αντικείμενο το παραλιακό μέτωπο της πόλης» είναι μέρος των καθηκόντων σας και πρέπει να τις κάνετε. Όπως επίσης αναπόσπαστο κομμάτι των καθηκόντων σας είναι η ενημέρωση του ΔΣ για τις συναντήσεις αυτές, πράγμα όμως που δεν το κάνετε. Όσο για τα φληναφήματα περί «προεκλογική εκστρατεία ή δημιουργία εντυπώσεων» σας τα επιστρέφω αυτούσια. Η πολιτική διαδρομή, θέση και δράση καθενός μας σε αυτό τον τόπο είναι γνωστή.
4.       Η επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού στη πόλη της Ραφήνας για συζήτηση με τους φορείς για θέματα σχετικά με την συμβίωση λιμανιού και πόλης είναι κατ αρχήν θετική είδηση. Όμως να συμμετέχουν στη σύσκεψη αυτή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, λόγω του χρόνου που επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση την εντάσσουμε ως κυβερνητική ενίσχυση στη προεκλογική σας δραστηριότητα.
5.       Όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποίησης στη τοπική πολιτική ζωή δεν «μας τραβούσε κανένα κόμμα από το μανίκι». Οι προτάσεις μας και οι αποφάσεις μας στα δημοτικά δρώμενα είχαν μοναδικό και αποκλειστικό γνώμονα το καλό του Δήμου και των συμπολιτών μας. Έτσι πορευτήκαμε χρόνια τώρα, έτσι θα συνεχίσουμε.