Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Πρωτόγνωρα πράγματα στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου
Δεν συνεδρίασε, χθες 9 Αυγούστου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο  γιατί δεν εμφανίστηκαν οι σύμβουλοι της ... πλειοψηφίας. Οι παρόντες σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν διοικούν τον Δήμο και είναι πραγματικά «εξωφρενικό» μερικοί να προσπαθούν να βρουν σφάλμα στη δική τους στάση. Άλλωστε δεν είναι αυτοί που θα έκαναν τις εισηγήσεις. Ο ρόλος τους είναι να ελέγχουν τη διοίκηση. Μήπως αυτοί θα έθεταν τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης; Αυτοί θα ενέκριναν τα θέματα όταν ως συνήθως οι εισηγήσεις είναι ασαφείς, πρόχειρες και ανυπόγραφες; Ο ίδιος ο Δήμαρχος απουσίαζε και η δημοτική πλειοψηφία εμφανίστηκε «αποψιλωμένη» με μόνο 7 μέλη(!) όταν για να ξεκινήσει η συνεδρίαση απαιτείται η παρουσία  14 μελών του ΔΣ.
Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κανονισμό το Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και κατά τις επιταγές του Ν.3852/10 το ΔΣ έχει 27 συμβούλους. Τα 3/5 αυτών δηλαδή οι  16 ανήκουν στην συμπολίτευση και οι 11 στην αντιπολίτευση. Μετά τις αποχωρήσεις 2 συμβούλων από τη συμπολίτευση η δημοτική πλειοψηφία αριθμεί 14 μέλη. Δηλ μπορεί ακόμα και μόνο με τη παρουσία τους να νομιμοποιεί τη σύγκλιση του ΔΣ. Ας μην λησμονούμε ότι αυτή, η ίδια η διοίκηση του Δήμου, επιλέγει την ημέρα, την ώρα της συνεδρίασης και τα θέματα που θα συζητηθούν. Αυτό που συνέβη χθες είναι από τα σπάνια φαινόμενα στα δημοτικά πράγματα.
Για τους παρατηρητές όσων συμβαίνουν στον Δήμο μας, η χθεσινή απουσία των δημοτικών συμβούλων της διοικούσας παράταξης, είναι συνεπακόλουθο μιας βαθιάς κρίσης που εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει στους κόλπους της και άσχετη με τα υπό συζήτηση θέματα.
Η απαραίτητη "χημεία" μεταξύ των στελεχών της, μετά από πολλούς λάθος χειρισμούς, εξατμίστηκε.
Η ηγεσία έχασε και το τεκμήριο  της αθωότητας -ότι δεν διοίκησε ποτέ- και πρέπει να δοκιμαστεί. Σε λίγο θα ολοκληρωθεί το τρίτο σκέλος του «Ήλθον, είδον και απήλθον».
Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και είναι βέβαιο ότι θα δούμε θεαματικές εξόδους από το σκάφος της πλειοψηφίας που ταξιδεύει «αμέριμνο» θυμίζοντας Τιτανικό.