Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Η Δημοκρατία του ... ΕνόςΤο προηγούμενο Σάββατο στις 11 Ιανουαρίου 2014 η Δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου, καθώς και των πιτών των νομικών προσώπων «ΔΟΠΑΠ» και «Φίλιππος Καβουνίδης».
            Με το παρακάτω έγγραφο που έγκαιρα και δια της τυπικά νόμιμης οδού - κατάθεση στο πρωτόκολλο του Δήμου- ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου να μας δοθεί η δυνατότητα να απευθύνουμε τις ευχές μας στους συμπολίτες μας. 

Οι ιδιότητες του εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης και υποψηφίου Δημάρχου πιστεύω ότι είναι από μόνες τους ικανές συνθήκες ώστε να ευχηθούμε σε μια καθιερωμένη από χρόνια εθιμοτυπική εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο «τοπικό βουλευτήριο» δηλαδή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέρα όμως από κάθε λογική και πέρα από την δημοκρατική συμπεριφορά που επέβαλλε ο τόπος και ο λόγος της εκδήλωσης ακούσαμε τον Δήμαρχο ευθύς εξ αρχής να αναγγέλλει ότι θα μιλήσει μόνον ο ίδιος (πάλι καλά που του ξέφυγε ο ιερέας ο οποίος ευλόγησε την πίτα και πρόλαβε να μας ευχηθεί). Εμβρόντητοι όλοι οι παριστάμενοι Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων, υπάλληλοι του Δήμου και αρκετός κόσμος αντιληφθήκαμε στα πρώτα λόγια του Δημάρχου ότι αποτελούσαμε το «ντεκόρ» μιας κακοστημένης προεκλογικής φιέστας. Όλο το «αόρατο» έργο των τελευταίων τριών χρόνων προσπάθησε να το εμφανίσει ως υπαρκτό σε μια τριαντάλεπτη αγωνιώδη ομιλία αυτοεπιβεβαίωσης απειλώντας ταυτόχρονα τους «κακούς» κατ΄αυτόν συμβούλους της αντιπολίτευσης που «θα κρεμάσει στα μανταλάκια»!
            Έχει το δικαίωμα ως Δήμαρχος να μιλήσει για τη χρονιά που έφυγε, να υπογραμμίσει, αν έγιναν, κάποιες σημαντικές ενέργειες του ή παρεμβάσεις. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να μας καλεί σε τέτοιου είδους εκδήλωση που την μετέτρεψε σε απολογιστική χωρίς να μας εξασφαλίζει το δικαίωμα του λόγου. Για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής ο νόμος (N.3463 άρθρο 217) προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία την οποία και σας παραθέτω. Αλήθεια πότε τήρησε τα νόμιμα;


Αυτό λέγεται δημοκρατική λειτουργία σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, σε ένα τόπο. Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές και το διαφαινόμενο αποτέλεσμά τους είναι ο λόγος που ο Δήμαρχος χάνει την ψυχραιμία του. Έχω να του συστήσω μόνο ένα πράγμα: Μέχρι την λήξη της θητείας του ας διοχετεύσει την ενεργητικότητα του στα άλυτα προβλήματα της Ραφήνας και του Πικερμίου και όχι στις φιέστες.