Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Ημερίδα Δήμου Παλλήνης: Κοινωνική Πολιτική σε καιρούς κρίσηςΗ κοινωνική πραγματικότητα στις μέρες μας είναι δύσκολη, σκληρή ως και απάνθρωπη ενώ από την άλλη το λεγόμενο Κοινωνικό Κράτος καθημερινά αποδυναμώνεται και θάλεγε κάποιος ότι βρίσκεται σε φάση αποδόμησης.
Είναι  πολιτική επιλογή να δημιουργήσουμε στους Δήμους κοινωνικές δομές ώστε να δοθεί  βοήθεια σε αυτούς που πραγματικά την έχουν ανάγκη. Ένα δημοτικό δίκτυο που θα καλύπτει τις ποικίλες ανάγκες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, χωρίς να αποκλείει και την έννοια της συνέργειας με άλλους φορείς πχ Εκκλησία ή Σύλλογοι.
Για να ανταποκριθούν σε αυτήν την προσπάθεια κοινής δράσης οι  συλλογικότητες μιας πόλης, είναι απαραίτητο να υπάρχουν κανόνες διαφάνειας, που να διασφαλίζουν την αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος. 
Την Παρασκευή 10-1-2014 ο Δήμος Παλλήνης διοργάνωσε ημερίδα, με θέμα την «Άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε καιρούς κρίσης».
Ομιλητές σε επιστημονικό επίπεδο:  Ξενοφών Κοντιάδης Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου Ειδικός Επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη. Δημήτριος Απίστουλας Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Νίκος Καλατζής Εμπειρογνώμων Κοινωνικής Πολιτικής.
Ομιλητές σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο Μιχάλης Χρηστάκης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου και Πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος.
Σημαντική η παρουσία Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής από τους Δήμους Αθήνας, Ηρακλείου, Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Αγίου Δημητρίου και Παλλήνης που ανέπτυξαν δράσεις και κοινωνικές δομές που εφαρμόζουν και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα όπως, κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, φροντιστήρια, συσσίτια, καταλύματα αστέγων,  ανακύκλωση ρουχισμού και υποδημάτων, δημοτικοί λαχανόκηποι, τράπεζες αίματος και αιμοπεταλίων, ως και βλαστοκυτάρων.
Την ημερίδα παρακολούθησε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης.