Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις στην Οικονομική Επιτροπή για να ξεπεραστούν τα αδιέξοδαΟ Δήμαρχος κ. Γ. Χριστόπουλος έπειτα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των Δημοτικών υπαλλήλων, αποτέλεσμα της καταψήφισης αναμορφώσεως του προϋπολογισμού από την οικονομική επιτροπή, συγκάλεσε Τετάρτη απόγευμα νέα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να δοθεί τέλος όπως ισχυρίστηκε στο πρόβλημα.
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και οι παρευρισκόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και υπάλληλοι περίμεναν την νέα εισήγηση – πρόταση προκειμένου να παρθούν αποφάσεις. Αντί εισήγησης, ο Δήμαρχος παρέθεσε προφορικές συζητήσεις και δήθεν δεσμεύσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών και το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α ότι θα επιληφθούν του θέματος που έχει προκύψει στην έγκριση του προϋπολογισμού.
Πρότεινε η Οικονομική Επιτροπή να ανταλλάξει απόψεις και να μην προβεί σε λήψη απόφασης, δίνοντας παράταση στην αγωνία των υπαλλήλων και της λειτουργίας του Δήμου. Κατόπιν αποχώρησε διότι όπως παρατήρησε δεν είναι μέλος της επιτροπής, δεν έχει δικαίωμα ψήφου και προφανώς θεωρεί ότι για τις δικές του γκάφες άλλοι πρέπει να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών ισχυρίστηκε (!) ότι ο προϋπολογισμός είναι ήδη στο σύνολό του εγκεκριμένος. Φαίνεται κατά τη γνώμη της ότι όλα αυτά τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στο Δήμο μας μάλλον έχουν … εθιμοτυπικό χαρακτήρα! Απόδειξε λοιπόν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, συντασσόμενη πλήρως στην ανεύθυνη στάση του Δημάρχου.
Αυτοί που καλέστηκαν να προτείνουν λύσεις, ήταν αυτοί που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν τη γνώση, την εμπειρία και την ικανότητα να το κάνουν. Δηλαδή η μείζων αντιπολίτευση με παρόντες τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Μισοκοίλη και ως εισηγητή το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Δημοτικό Σύμβουλο Δαμιανό Φαφούτη. Απέδειξαν ότι η αντιπολίτευση, παρόλο που διανύουμε προεκλογική περίοδο δεν αντιπολιτεύεται για εντυπώσεις αλλά προτείνει και επεμβαίνει δυναμικά στην λύση των προβλημάτων με συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις απεμπλοκής από το τέλμα.
Απέδειξε ότι ο Δήμαρχος και οι συνυπεύθυνοι, αν είχαν ασχοληθεί ως όφειλαν από τον Οκτώβριο του 2013 με τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση.
Φανερώθηκε ξεκάθαρα, ότι ο Δήμαρχος προτιμά να περικόψει επιδόματα, υπερωρίες υπαλλήλων, προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων, αντί να περιορίσει τις πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια.
Τελικά ποιοι δίνουν λύσεις σε αυτό το Δήμο;
Αυτοί που διοικούν μέσω χοροεσπερίδων, εορτών και φαντεζί φωτογραφήσεων ;
Ή μήπως αυτοί που γνωρίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα του τόπου και μεθοδικά με συνέπεια - χωρίς κορδέλες και φιοριτούρες - δουλεύουν για τη πρόοδο του Δήμου ;