Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Των οικιών ημών εμπιπραμένων …εσείς κόβατε βασιλόπιτα;Υπάρχουν στιγμές στη δημοτική ζωή που θεωρούνται κορυφαίες και ικανές να καθορίσουν τη μελλοντική πορεία προσώπων ή ακόμη και δημοτικών παρατάξεων. Μια τέτοια κορύφωση, ένα σημαντικό σημείο καμπής ζήσαμε στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Στις συνεδριάσεις της Δευτέρας και της Πέμπτης αναδείχθηκε μεγαλοπρεπώς το μεγάλο διοικητικό κενό που υπάρχει σήμερα στον Δήμο μας. Την Δευτέρα η αντιπολίτευση -κυρίως- έσωσε τον Δήμο από την «ασφυκτική αγκάλη» του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και την Πέμπτη αναβλήθηκε η προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση αφού η διοικητική ομάδα της παράταξης Χριστόπουλου ήταν απούσα. Έγινε σαφές ακόμα και στους πιο επιεικείς κριτές ότι η Δημαρχία Χριστόπουλου γίνεται επικίνδυνα αδιάφορη για τον τόπο.
Έτσι, χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό ένας Δήμος που από πολλούς –προ Καλλικράτη- εθεωρείτο οργανωμένος οδηγείται μέσα σε 3,5 χρόνια στα βράχια. Χωρίς καπετάνιο, με τη γέφυρα του πλοίου άδεια, έχει αφεθεί στη τύχη του μέσα στην οικονομική  φουρτούνα της σημερινής πραγματικότητας. Τώρα, την ώρα την δύσκολη για τους εργαζόμενους στον Δήμο και για όλους εμάς τους δημότες που προσδοκούμε από την σωστή λειτουργία του όχι μόνο καλές υπηρεσίες αλλά και μέτρα αλληλεγγύης. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές εκείνοι τρέχουν σε πανηγυράκια.
Ας κατανοήσουμε όλοι ότι η δύναμη μας είναι η ψήφος μας.
Ας μην χαρίσουμε την επόμενη πενταετία στο λάιφ-στάιλ, ας μην σπαταλήσουμε την ευκαιρία στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σε επιλογές που εξαντλούνται σε παρουσίες κοπής βασιλόπιτας, ας μην εγκλωβιστούμε σε μονοσήμαντες επιλογές.
Οι εποχές αναμονής του «επερχόμενου μεσσία» πέρασαν ανεπιστρεπτί, είναι η ώρα της σύνθεσης των υγιών αυτοδιοικητικών δυνάμεων που μέσα από μια ισότιμη και πολυσυλλεκτική συνεργασία, μέσα από τον διάλογο με τον πολίτη, μπορούν να επαναφέρουν την ελπίδα και την αισιοδοξία για τις πόλεις που αγαπάμε.
Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή, μια αρχή πέρα από το «εγώ», στον τόπο του «εμείς».


Βασίλης Πιστικίδης
υπ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου