Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Κατάθεση Σχεδίου Ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο
Κατέθεσα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το παρακάτω ψήφισμα που με μικρές αλλαγές έγινε ομόφωνα δεκτό.


"Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου εκφράζει την αντίθεσή του  στη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων σήμερα - και όποιων άλλων εργαζόμενων πάρουν σειρά από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης - στον «ξαφνικό θάνατο» που εφαρμόζει η Κυβέρνηση σε μια κατεύθυνση αποδόμησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θυμίζουμε την πριν λίγο καιρό ψήφιση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπορεί να κλείνουν Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ με απλή Υπουργική Απόφαση και να απολύονται ή βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι τους.

Όλα τα παραπάνω τίθενται σε ισχύ χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χωρίς να έχει προκαθορισθεί  και διευθετηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες τους. Η κατάργηση συνταγματικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έπρεπε να έπεται και όχι να προηγείται ενός  ολοκληρωμένου συνολικού σχεδιασμού για την πραγματική εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης.
Η κατάργηση των Υπηρεσιών αυτών, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας των ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Καταργεί κάθε έννοια Δημοκρατίας, πετά στα σκουπίδια την ζωή, το μέλλον και τα όνειρα χιλιάδων εργαζομένων. Οδηγεί την ελληνική οικογένεια και κοινωνία στην εξαθλίωση.
Η Δημοτική Αστυνομία, που από αυτήν ξεκινούν το «ξήλωμα» των υπηρεσιών των ΟΤΑ, παράγει  σημαντικό κοινωνικό έργο, προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες σε εξαιρετικά ευαίσθητους τομείς  συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία μιας πόλης και στην εισροή εσόδων στο ταμείο κάθε Δήμου.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Βάλλεται η τοπική αυτοδιοίκηση και πρέπει να αντιδράσουμε, και οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί.  Ζητούμε από την ΚΕΔΕ να αντιδράσει δυναμικά διότι η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αφορά γενικότερα τη λειτουργία των δήμων."
Βασίλης Πιστικίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
και υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου