Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

ΚΕΛ Κεντρικων Μεσογείων vs ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων (Ραφήνας)


Με αφορμή τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου με θέμα σχετικό (για μια ακόμη φορά) με το ΚΕΛ και το τι σχεδιάζουν οι ... "αρμόδιοι φορείς".
Αφού
α) οδηγούν τα λύματα από Σαρωνικό, Ανθούσα, Παλλήνη, Γέρακα στην Ψυττάλεια, δίνοντας έτσι μια "αναίμακτη" λύση στο πρόβλημα των παραπάνω Δήμων
β) κατασκευάζουν το ΚΕΛ Κεντρικών Μεσογείων για τα λύματα Παιανίας, Γλυκών Νερών, Κορωπίου, Μαρκοπούλου δίπλα από το αεροδρόμιο, "αναίμακτη" και αυτή η λύση αφου, όπως φαίνεται στη φωτο, σε ένα κύκλο ακτίνας 3 χλμ περίπου, δεν υπάρχουν οικισμοί.

Έρχονται στη περίπτωση του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων (ο δεύτερος κύκλος με πάλι 3 χλμ ακτίνα) να τον χωροθετήσουν στο Πλατύ Χωράφι όπου μέσα σε αυτή την κυκλική περιοχή βρίσκονται η Διασταυρωση Ραφήνας, η Ραφήνα (μεχρι την οδό Δημοκρατίας περίπου), η Καλλιτεχνούπολη, τα Περιβολάκια, η Βουνόπολη, η Αγία Κυριακή και το μισό Πικέρμι!
Την ακτίνα των 3 χλμ την χρησιμοποίησα αφού αυτή είναι ελάχιστη απόσταση που απέχει το ΚΕΛ Κεντρικών Μεσογείων από τον πλησιέστερο οικισμό αυτόν του Μαρκόπουλου.
Συμπέρασμα: Αλλοι στην Α' θέση για Ψυττάλεια, άλλοι στην Β' θέση όπου το ΚΕΛ είναι τουλάχιστον 3 χλμ μακριά από τα σπίτια τους και μεις οι κάτοικοι της Ραφήνας και του Πικερμίου με το ΚΕΛ μεσα στους οικισμούς μας, μέσα στα σπίτια μας!
Αλήθεια σε τι θεση ως πολίτες μας βάζουν οι "αρμόδιοι";