Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ερωτήσεις στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 2 Σεπ 2013 - Μέρος Β


4.    Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) του Δήμου μας διατηρεί ηλεκτρονικές σελίδες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dopap-rp.gr. Από την σελίδα αυτή του ΔΟΠΑΠ η παραπομπή για την ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου γίνεται στην διεύθυνση www.rafina.gr και όχι στην ορθή http://www.anat-attiki.gr/default.aspx?id=201&nt=19&lang=1. Έχουμε πολλές φορές συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της διαδικτυακής παρουσίας του Δήμου μας που είναι πτωχή και θάλεγα παρωχημένη, τώρα διαπιστώνω ότι δεν την γνωρίζουν ούτε τα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

5.    Σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ δηλ. στις 8 Ιουλίου 2013 είχα προτείνει τη διεξαγωγή συναυλίας στήριξης για τα συσσίτια Ενοριών. Οι προσερχόμενοι μπορούν να συνεισφέρουν είτε διαθέτοντας τρόφιμα, είτε ενισχύοντας οικονομικά. Στόχος ο εμπλουτισμός των δραστηριοτήτων στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε διάφορα θέματα. Η κρίση πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία, ώστε οι δημότες μέσα από την ενεργοποίησή τους να ξαναβρούν όλα εκείνα τα στοιχεία, τις αξίες και τα κίνητρα που τονώνουν και ενδυναμώνουν τόσο τους ίδιους, όσο και το κοινωνικό σύνολο αναδεικνύοντας και το στοιχείο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ είχε αποδεχθεί την πρόταση και είχε δεσμευθεί ότι θα το προτείνει στο ΔΣ του Οργανισμού. Επειδή η καλοκαιρινή περίοδος τελειώνει θα ήθελα να ενημερωθούμε για τις ενέργειες του.

6.    Επαναλαμβανόμενη ερώτηση και εδώ: Ρώτησα εδώ και μήνες  (27-7-2012) αλλά και πρόσφατα (9-7-2013) στο Δημοτικό Συμβούλιο τι τρέχει με τους κόκκινους κάδους –από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν-  της εταιρείας Recycom. Ζήτησα τη σύμβαση με την εταιρεία και ποιός έδωσε την άδεια να τοποθετηθούν οι κάδοι που ίσως έχετε δει και στη γειτονιά σας. Απάντηση καμιά και από κανέναν της Δημοτικής πλειοψηφίας.
Για να δείτε τι συμβαίνει σε άλλους Δήμους, όπου δεν γίνονται δουλειές στα «μουλωχτά», αφιερώνω στη Δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου http://www.pistikidis2014.blogspot.gr/2013/07/recycom.html το βίντεο με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καλαμάτας. Προσέξτε ότι μιλάει για απόφαση (στο 0.04) του Δημοτικού Συμβουλίου (στον Δήμο μας δεν πάρθηκε τέτοια απόφαση), μιλάει για σύμβαση (στο 0.27 ) με την εταιρεία (στον Δήμο μας υπάρχει σύμβαση; και αν ναι γιατί την κρύβουν;), μιλάει για ανταποδοτικότητα (στο 1.00) στις ανάγκες των άπορων οικογενειών του Δήμου. Ακόμα και ο παριστάμενος άνθρωπος της εταιρείας δεσμεύεται ( στο 1.59) ότι στην διαλογή τα «καλύτερα κομμάτια» θα πάνε για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας. Το θέμα είναι απλό γιατί όλα αυτά στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου δεν γίνονται όπως πρέπει και με διαφάνεια; Τι κρύβουν;


7.    Σε δύο συγκεκριμένα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου μας υπάρχει η κατάσταση που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες

Δημοτικό Ακίνητο στη περιοχή του νεκροταφείου προς συνοικισμό «Αύρα»:Δημοτικό ακίνητο επί της οδού Αρίωνος:
Η κατάσταση είναι κρίσιμη αφού αυτοί οι δύο χώροι είναι δυνατό να αποτελούσουν στόχο εμπρηστών ή να προκληθεί πυρκαγιά από αμέλεια με αφάνταστες εξελίξεις επειδή γειτονεύουν με δάση. Πρέπει οπωσδήποτε να καθαρισθούν γιατί πέρα των παραπάνω, η ανεξέλεγκτη εναπόθεση κάθε είδους σκουπιδιών συνετέλεσαν ώστε να αποτελούν εστίες ρύπανσης και τρωκτικών.