Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Βασίλης Πιστικίδης: Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά.
Σήμερα, στο κατώφλι της  νέας σχολική χρονιάς, βρισκόμαστε ως κοινωνία στη δίνη της αβεβαιότητας για το αύριο, αφού η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει κάθε οικογένεια.
Όμως, οι όποιες δυσκολίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσουν αυτά που σηματοδοτεί «το πρώτο κουδούνι» κάθε σχολείου, ένα κάλεσμα στον ανεξάντλητο κόσμο της γνώσης, ένα ταξίδι ανεπανάληπτο για κάθε μαθητή και μαθήτρια, γεμάτο όνειρα, ελπίδες και προσδοκία για το μέλλον.
Η νέα σχολική χρονιά, αν και βρίσκει την εκπαιδευτική κοινότητα σε κατάσταση αναταραχής, είναι βέβαιο  ότι θα είναι το ίδιο ποιοτική και δημιουργική όπως κάθε χρόνο και θα εφοδιάσει τα παιδιά μας με εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να επιτύχουν στους στόχους τους.
Είναι σημαντικό, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, να οπλιστούμε με υπομονή, επιμονή, δύναμη και καλή διάθεση, ώστε παρά τις αντιξοότητες που βιώνουμε να παράγουμε το απαραίτητο έργο για να είναι η νέα γενιά καλύτερη από τις προηγούμενες.
Η δημοτική μας παράταξη θα βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών στα δίκαια αιτήματά τους για την πιο άρτια λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
Τέλος, ελπίζουμε να δοθούν από την κεντρική κυβέρνηση -όσο το δυνατόν ταχύτερα- λύσεις ώστε να ενισχυθεί ο ευαίσθητος τομέας της Παιδείας, παρά το δυσμενές για την πατρίδα μας περιβάλλον.
Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και επιτυχίες.