Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Ισολογισμός 2012: Το "ασθενοφόρο" ήταν "πλυντήριο κάδων" !Σε αντίθεση από όσα ακούστηκαν από τον Δήμαρχο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο η δική μου ματιά στον ισολογισμό  φανέρωσε ότι δεν αποτυπώνονται εκείνες οι επενδύσεις του Δήμου για να αυξήσει την περιουσία του και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, όπως με την αγορά ακινήτων για τη δημιουργία χώρων πρασίνου και πλατειών στην πόλη μας. Στον συγκεκριμένο τομέα δεν επενδύθηκε ούτε ένα ευρώ. Σαφώς και δεν αποτυπώνεται επίσης καμία προσπάθεια ώστε ο  πάγιος εξοπλισμός του Δήμου να εμπλουτιστεί ή να ανανεωθεί για το 2012 ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους δημότες μας πιο ποιοτικές υπηρεσίες. Ήταν μια ανεπιτυχής διαχείριση και φαίνεται από τα οικονομικά αποτελέσματα.
Η μόνη επένδυση που έγινε ήταν η αγορά ενός φαξ και μερικών εκτυπωτών της τάξης των 780 περίπου ευρώ και για τα μεταφορικά μέσα ο εμπλουτισμός τους εξαντλήθηκε με την αγορά ενός …σκούτερ των 1.970 ευρώ, αυτά αποδεικνύουν μεταξύ άλλων –γιατί μόνο άσχημες κριτικές κάνετε για τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές- ότι παραλάβατε ένα Δήμο και μια Κοινότητα άρτια εξοπλισμένους και με μηχανήματα που σαφώς επαρκούσαν για τη δουλειά που τα θέλαμε.


Έχω την πεποίθηση ότι ο προϋπολογισμός και ο ισολογισμός που προκύπτει, ουσιαστικά περιλαμβάνει την προοπτική που ανοίγεται μέσα από το πρόγραμμα δράσης της δημοτικής αρχής και τις υποσχέσεις που έδωσε για να βρεθεί στο τιμόνι του δήμου. Έτσι στο πολιτικό σκέλος η δημοτική αρχή δεν βρέθηκε αξιόπιστη σχετικά με το πρόγραμμά της. Πολλά είχε υποσχεθεί και πολύ λίγα έπραξε.

Θα καταψηφίσουμε τον ισολογισμό όχι για να καταθέσουμε την αντιπολιτευτική μας διάθεση αλλά θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι στους προϋπολογισμούς είχαμε εντοπίσει τα πολλά αρνητικά σημεία και η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν μας άκουσε αλλά μας επιτέθηκε  χωρίς να έχει θέσεις και απαντήσεις στα ζητήματα που θέσαμε.

Καταψηφίζουμε διότι η ψήφος αυτή έχει σχέση με την πολιτική που ασκήθηκε το 2012 από την Δημοτική Αρχή και όχι για την λογιστική αποτύπωση η οποία είναι η ορθή και η ενδεδειγμένη και ευχαριστούμε γι αυτό και την οικονομική υπηρεσία του Δήμου αλλά και τον ορκωτό λογιστή που την ολοκλήρωσαν.

Αναφέρθηκα στην εισήγηση μου για την μη ορθή γραφή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα έφερα παράδειγμα την περυσινή απόφαση του ΔΣ για τον Ισολογισμό του 2011. Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να αποδεικνύονται δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες των σχετικών εγγράφων όπως αναρτήθηκαν στη «διαύγεια»:


Όπως βλέπεται στη συνεδρίαση αυτή από τα 27 μέλη του ΔΣ είναι παρόντα τα 18. Όμως στην απόφαση φαίνεται να ψηφίζουν οι 21 υπέρ, οι 4 κατά και υπάρχουν 2 λευκά δηλ σύνολο 27! Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος έλεγχος στην καθαρογραφή των αποφάσεων με σαφή ευθύνη όσων την υπογράφουν για την υπόλοιπη διεκπεραίωσή της.

Τέλος επειδή συνέβη κι αυτό: στον ισολογισμό βρέθηκε ένα «ασθενοφόρο» που τελικά ήταν «πλυντήριο κάδων». Η παραδρομή ίσως οφείλεται στον ορκωτό λογιστή αλλά όπως εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε κανείς της δημοτικής πλειοψηφίας είτε ο Δήμαρχος είτε η αρμόδια Αντιδήμαρχος δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν την «Αναλυτική Έκθεση χρήσεως 2012» του ορκωτού για να εντοπίσουν την λάθος αναγραφή και να την διορθώσουν.