Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση Σγουρού στη τελετή θεμελίωσης του ΚΕΛ Παιανίας-Κρωπίας


Το θεμέλιο λίθο σε ένα από τα έργα υποδομής στην Αττική έθεσε το περασμένο Σάββατο ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γιάννης Σγουρός. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων  Παιανίας - Κρωπίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015, έχει συνολικό προϋπολογισμό 112,9 εκατομμύρια Ευρώ που προέρχονται αποκλειστικά από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.
Όμως δεν νομίζω ότι η δήλωσή του Περιφερειάρχη στο notioanatolika.gr  μετά τη τελετή ξεκαθάρισε τίποτε, μάλλον τα έκανε πιο περίπλοκα. 
Δείτε το παραπάνω βίντεο ή διαβάστε τι ρωτήθηκε και τι απάντησε:
«Δημοσιογράφος : Υπάρχει το άλλο μεγάλο πρόβλημα, του ΚΕΛ των Βορείων Μεσογείων όμως όπου εκεί δυστυχώς η κατάσταση είναι στάσιμη.
                                             
Σγουρός: Και των Βορείων Μεσογείων και της Ραφήνας και της Σαρωνίδας, αυτά τα τρία κέντρα επεξεργασίας λυμάτων είναι ευθύνη του YΠΕΚΑ. Εμείς είχαμε την υποχρέωση το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων Κρωπίας-Παιανίας να το φέρουμε σε πέρας, ήδη σήμερα μπήκε μπροστά να ολοκληρωθεί το έργο όπως είπαμε σε δύο χρόνια, τα υπόλοιπα είναι του ΥΠΕΚΑ. Έχουμε όμως συμβάλλει με δική μας πρωτοβουλία ώστε να λυθούν αυτά τα θέματα και σήμερα αυτά ζητούσα και η Ραφήνα αλλά και η Αρτέμιδα-Σπάτα, αλλά και η Σαρωνίδα πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους, να δουν ότι αυτά είναι για την  εξυπηρέτηση των πολιτών, δεν είναι πολυτέλειες ούτε έργα βιτρίνας. Είναι ο πολιτισμός της Ανατολικής Αττικής . Δεν μπορεί να είναι με 150.000 βόθρους. Εμείς τολμήσαμε, υπογράψαμε, το ίδιο πρέπει να κάνουν και αυτοί.»


Ομως σε συνάντηση που έγινε πριν από δύο εβδομάδες περίπου στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. με μέλη της Διαδημοτικής-Διαπαραταξιακής Επιτροπής Σ-Α και Ρ-Π, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Καλαφάτη, του Ειδικού Γραμματέα κ. Τριάντη και δύο υπηρεσιακών παραγόντων, ακούσαμε άλλα πράγματα από τον κ. Τριάντη. Συγκεκριμένα μας είπε ότι η κατασκευή του ΚΕΛ είναι αρμοδιότητα της ΕΥΔΑΠ (ως συμβούλου σε θέματα αποχέτευσης)  και της Περιφέρειας. Μας τόνισε ότι το ΥΠΕΚΑ εμπλέκεται μόνο στην οριοθέτηση του ρέματος.
Τώρα ακούμε τον κ. Σγουρό να μας λέει και για ΚΕΛ Ραφήνας και για ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων και για ΚΕΛ Σαρωνίδας ! 
Τα ΚΕΛ πολλαπλασιάζονται; Έχουν μήπως στο μυαλό τους άλλα έργα ή μας εμπαίζουν;;
Ποιός φορέας είναι αρμόδιος τελικά; Mπορούν να μας πουν;

Πηγή video: www.notioanatolika.gr  
Σχόλια σε συνεργασία με http://dmarkou.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html